drs. Rom van Oers
drs. Rom van OersFounder of Business Alignment Group / Strateeg

Verbinding zoeken en Ondernemerschap.

Ik heb gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam bedrijfseconomie met specialisatie strategische marketing. Mijn werkzame carrière ben ik begonnen in de rol van account manager bij Unit4 automatisering en vervolgens in de account functie in de reclamebureau wereld. Vanwege mijn voorliefde voor de retail, stapte ik daarna over naar Euretco, een grote retailservices- en inkooporganisatie voor de non-food retail met branches als sport, fietsen, mode, woninginrichting en boeken. Daarna als algemeen directeur bij Intratuin / EuropaTuin en commercieel directeur bij Starline zwembaden. Vervolgens als directeur marketing en category management bij Agri Retail (Boerenbond / Welkoop)

Daarna ben ik sinds 2006 als directie-adviseur en interimmanager actief en heb ik bij een breed scala aan bedrijven (zoals Nuon, Alliander, Wehkamp, Schiphol Airport Retail, GroenRijk, PostNL en Intres) diverse advies- en interim opdrachten vervuld. Daarbij zijn opdrachten vervuld die gericht waren op zowel de achterzijde van organisaties (via het inkoopmanagement / leveranciersmanagement) als de voorzijde van organisaties (marketing-, merken- en retail-management).

In alle functies / opdrachten is mijn focus altijd gericht op het vergroten van toegevoegde waarde en het verbinden van mensen, teams en het beter maken van organisaties met als doel een substantieel verbeterde bedrijfsresultaat.

Branche ervaring:

Mode, Sport, Fietsen, Woninginrichting, Boeken, Zwembaden, Tuincentra, Bouwmarkten, Energie en energietransitie, Luchthavenretail en zorgverleningsector.

Portfolio van opdrachtgevers:

Euretco retailservices, Covatuin, Intratuin en EuropaTuin, Starline Swimming Pools ; Nuon, Alliander (onderdeel Nuon), Intres, Wehkamp, PostNL, Marqt, GroenRijk, Schiphol Airport Retail (SeeBuyFly), BoerenBond / Welkoop (Agri Retail), De Friese Wouden (zorginstellingen), Kwadrant Groep, LandWinkel, VEDIS Retail Platform, ThermIQ warmtepanelen.

Persoonlijke kenmerken:

Pragmatisch, relatiegericht, academisch niveau, ondernemend, commercieel ingesteld, creatief, diplomatiek,  strategisch en teamspeler

Naast mijn rol als managing director van de Business Alignment Group ben ik eveneens lid van de directie van WoonPlus Adviseurs, een landelijke organisatie van adviseurs in de begeleiding van verduurzaming en levensloopbestendig maken van woningen.

Inspiratie:

Er zijn talloze personen die mij inspireren maar meer dan personen is sport, en dan specifiek teamsport, een inspiratiebron voor hem. Het idee dat alles in het teken staat van de teamprestaties is iets wat inspirerend werkt en wat ook meer dan ooit toepasbaar is op het modern management. Alles in en om de organisatie staat in het teken van het presteren, of het nu de voorzitter is dan wel de speler, of juist de materiaalman tot de fysio, de prestaties staan centraal en zijn door alle factoren beïnvloedbaar. Teamsport is net als een winkelformule waarbij alle factoren op elkaar afgestemd (moeten) zijn en iedereen een gezamenlijke verbondenheid moet hebben met het doel, om een maximaal resultaat te behalen.